Често Задавани Въпроси

Оригинални ли са продуктите показани на сайта или реплики?

Всички артикули, които ще откриете в каталога ни са оригинални продукти на съответните търговски марки, доставени от един от най-големите складове за облекла в Европа. За произхода на всяка стока, продадена от нас, са получени и издадени съответните платежни документи, спрямо текущите законови и нормативни разпоредби.

 

Как да избера подходящ размер?

За да разгледате таблиците с размери за различните продукти, натиснете тук.

 

Какво се случва с поръчката ми? 

От създаването си до пристигането при Вас, Вашата поръчка преминава през няколко етапа на обработване:

Първият етап е задаване на поръчката от уеб сайта. След като финализирате своята поръчка, Вие ще получите автоматичен имейл с номера, под който тя е записана в нашата система. Поръчката Ви преминава към статус: "Чака потвърждение".

Следващия етап е потвърждаване. Наш оператор потвърждава наличност на продуктите и подготвя поръчката Ви за заявка към склада. На този етап ще получите обаждане на указания в поръчката телефонен номер, както и потвърдителен имейл. Поръчката Ви преминава към статус: "Потвърдена".

 • Ако с поръчката Ви възникне проблем, ще получите обаждане от нас. След като го разрешим според Вашите инструкции, ще потвърдим поръчката Ви с имейл.

Третият етап е обработване. Поръчката Ви се заявява в склада, като от този момент нататък промени по нея не могат да бъдат правени. Поръчката преминава към статус "Обработване", за което ще бъдете уведомени по имейл. Ако след този етап отмените поръчката си преди да сте я получили, следващи Ваши поръчки ще бъдат обработвани само след предплащането им.

Следва етап пътуване. След като поръчката Ви бъде изпратена от склада в Англия, нейният статус ще стане "Пътува към България", за което също ще получите имейл известие. Можете да следите движението ѝ от профила си на сайта.

Следващият етап е подготвяне. При пристигане на Вашата поръчка в София, тя ще премине към статус "Подготвя се за доставка". На този етап нашите служители преглеждат продуктите за несъответствия и подготвят документите на Вашата поръчка за изпращане с куриер. За този статус ще бъдете нотифицирани с автоматичен имейл.

Последният етап е доставка. Поръчката Ви се изпраща с експресна куриерска услуга (и наложен платеж, ако не е предплатена по банка). Статусът ѝ става "Предадена на куриер", за което ще получите SMS от нас. Очаквайте поръчката Ви да бъде доставена спрямо графика на куриерската служба, за което ще получите SMS от тях. За повечето градове това е на следващия ден.

 

Кога ще получа поръчката си? 

Поръчките се доставят от Англия в рамките на 9-12 дни. При задаване на поръчката сайтът автоматично ще изпише актуалните срокове за доставка.

 

Каква е цената на доставката? 

Доставката от Англия на поръчки на стойност над 90 лв. и под 5кг е безплатна.

За поръчки на стойност под 90 лв. и до 5 кг - 4.99 лв.

За обемни и тежки поръчки (над 5 кг) цената се изчислява допълнително.

 

Коя куриерска фирма ползвате?

Доставките до адрес за България се извършват чрез куриерска фирма СПИДИ по техния график за експресни поръчки. Възможна е доставка и до офис на СПИДИ или ЕКОНТ.

 

Мога ли да взема поръчката си от вашия офис? 

Офисът ни е административен и не е пригоден за работа с клиенти. Ако желаете, бихме могли да доставим поръчката Ви до офис на куриер, откъдето да я получите в удобно за Вас време.

 

Как ще заплатя поръчката си? 

За момента предлагаме три метода на заплащане:

Наложен платеж - Заплащате дължимата сума на куриера при доставка. Този метод е валиден само за поръчки на стойност до 700 лв.

Банков превод - Ако желаете да заплатите сумата по банка, имайте предвид, че това трябва да стане до три дни след създаването на поръчката, тъй като отразяването на Вашето плащане в системата отнема време. Ако поръчката Ви пристигне в България преди плащането да се е отразило при нас, има вероятност тя да бъде изпратена към Вас с наложен платеж и така да се получи дублиране.

Мога ли да прегледам поръчката си преди да я заплатя?

Да, можете. Опцията "преглед и тест" е включена за всички пратки, но имайте предвид, че при отказ да получите поръчката си, ще трябва да заплатите за нейното връщане към нас. В случай, че след като сте закупили даден продукт, по една или друга причина Вие не сте удовлетворени от него, имате право, гарантирано със закон, да го върнете обратно към нас в рамките на 14 дни от получаването. Повече информация за това може да прочетете по-долу.

Спазвайки законите на страната, за всяка покупка ние издаваме фискален бон (касова бележка), който гарантира правата Ви и въз основа на който може да предявите претенции към нас според Закона за Защита на Потребителя (ЗЗП), тъй че няма опасност преднамерено да Ви изпратим нещо, което не желаете да получите

 

Мога ли откажа вече направена поръчка?

Това би било възможно до момента, в който поръчката Ви не е потвърдена и предадена за обработване, за което ще Ви информираме по имейл и с SMS. След като заявим поръчаните от Вас продукти в склада ние не можем да спрем тяхното пристигане в България, затова отказа от поръчка на този етап се смята за некоректна проява. Следващи поръчки на клиенти, отказали поръчката си след потвърждение се придвижват за обработка само ако са заплатени предварително. Ние винаги съветваме клиентите да постъпват отговорно и да приемат направените от тях поръчки, а ако по някаква причина покупката не е удовлетворителна, съществува опция за връщане на стоката обратно към нас. Повече информация по тази тема може да прочетете в следващия абзац.

 

Мога ли да върна закупените продукти и как?

Разбира се, това е Ваше право като потребител пазаруващ чрез Интернет, което е гарантирано от Закона за Защита на Потребителя. В случай, че имате проблем с продукта или сте неудовлетворени от него по една или друга причина, имате право да го върнете към нас в 14-дневен срок, стига да е запазен неговия търговски вид. Това означава, че продукта не трябва да бъде ползван или зацапан, да не е стоял в помещение с цигарен дим (или друга силна миризма) и да не са премахнати неговите етикети.
Имайте предвид, че транспортните разходи по връщането на продукта са за Ваша сметка. Те се поемат от нас единствено в случай на фабричен дефект или пропуснато от нас несъответствие.

Изпратете своята рекламация на адрес: гр. София, бул. “Ботевградско шосе" №316, за Онлайн Трейдинг ООД. Не забравяйте в обратната пратка да приложите и документите от покупката (касов бон)!

След като получим Вашата обратна пратка, ние ще възстановим сумата, която сте заплатили за върнатите артикули. Това може да стане по два начина:

 1. Бихме могли да възстановим сумата по банка, като за целта е необходимо да предоставите банкова сметка на Ваше име. След като извършим плащането ще бъдете уведомени за това с SMS и автоматичен имейл.

 2. Сумата може да бъде оставена като кредит на Вашия профил в магазина, който да бъде приспаднат от следваща Ваша поръчка. Този вариант е удачен в случай, че искате да замените върнатия размер или продукт с друг, или имате намерение отново да пазарувате от нас в бъдеще.

 

Имате ли магазин, където мога да видя и пробвам продуктите?

Тъй като продуктите се доставят от Англия специално за Вас, няма как да ги видите предварително. Нашият офис е административен и в него не се държат наличности от артикулите, публикувани в каталога.
В случай, че имате проблем с някой от поръчаните от Вас продукти или не Ви харесва как изглежда в действителност, Закона за Защита на Потребителя Ви дава право да го върнете към нас в 14-дневен срок.

 

Доставяте ли в чужбина?

Поради технически и други пречки към момента не предлагаме опция за доставка извън територията на България.

 

Мога ли да получа фактура за покупката си?

Разбира се. Единственото, което е необходимо да направите е да отметнете, че желаете да получите фактура при създаването на поръчката си и да попълите данните на фирмата.
В случай, че опцията за издаване на фактура не е отметната или данните на фирмата не са попълнени - ще получите само касов бон.

 

Мога ли да върна стоки, които са закупени с фактура (сделка между фирми)?

       Сделките, сключени между фирми не са обект на ЗЗП. В този смисъл Сити Стайл си запазва правото да откаже обратно изкупуване на повече от 1 брой от даден артикул, обект на такава сделка.

Каква информация събирате?

       Минималната информация, която е необходимо да получим от Вас, за да можем да доставяме Вашите поръчки е име на получател, адрес и телефонен номер/имейл адрес за комуникация. Без тази информация куриерските служби Еконт и Спиди, не биха могли да извършат желаната доставка. Не събираме и никога няма да поискаме информация за Вашата етническа или расова принадлежност, религиозни възгледи, сексуална ориентация, точна възраст, политически убеждения или каквато и да е друга чувствителна информация от подобен личен характер. Също така използваме различни инструменти като "бисквитки" (cookies) и pixel код на Google и Facebook, единствено с цел по-добро потребителско изживяване.

За какъв период от време се съхраняват моите данни?

       За да можем да защитим правата Ви на потребител, ние пазим данните за Вашите поръчки за неопределен период. Това включва само информацията, която се съдържа в поръчката Ви. Имате право по всяко време да пожелаете тези данни да бъдат изтрити и ние ще съобразим, стига това да не нарушава действащото законодателство, тъй като за счетоводни и други статистически цели, ние сме длъжни да съхраняваме някои агрегирани данни за определени от закона минимални периоди.

Как мога да изтрия профила си в сайта?

       Ние уважаваме правото на конфиденциалност на всеки клиент, както и неговото правото да се разпорежда със своята лична информация. Въпреки че използваме Вашите лични данни само за да Ви бъдем в услуга, ние ще разберем желанието Ви да прекратите присъствието си на сайта и профилът Ви ще бъде изтрит. За целта е необходимо само да ни пишете, изразявайки желание за това. Можете да го направите чрез контакт формата на сайта или на имейл адрес: cs@citystyle.bg

Какви мерки сте взели за защита на моята лична информация?

       За нас сигурността на клиентите е важна и сме се погрижили да я обезпечим със следните мерки:

   • През февруари 2017г. внедрихме сигурна https криптирана връзка към нашите сървъри, за да не може никой зложелател да получи Вашите лични данни.
   • *Криптираме всички Ваши пароли, така че профилът Ви в сайта да бъде максимално защитен.
   • *Имаме сериозно отношение към правилното съхраняване на Вашата лична информация, докато боравим с нея и към надлежното и унищожаване след като повече не ни е необходима за изпълнението на услугите си към Вас.